woensdag 19 november 2014

De Lisan.

In de LMV herfst 2014 viel ik meteen voor de Lisan jurk:

 

Ik heb lang getwijfeld over de stof. Ik had een paar opties, maar daar had ik of te weinig van of de stof was waarschijnlijk niet soepel genoeg en toen viel m'n oog op een oud-roos stofje dat nog in mijn kast lag, gekocht op de markt in Eindhoven voor en paar euro's.

Achteraf gezien had het rokdeel een maatje groter mogen zijn... Grote fout van mezelf om het rokdeel niet na te meten!! En dat terwijl ik de lengte wel heb aangepast. Hiervoor heb ik ook het beleg moeten hertekenen. Over de lengte ben ik dan ook wel content.

 

In LMV raad men aan om een riempje te dragen. Ik heb op de taillelijn een elastiekje mee in gestikt, zodat de taillelijn altijd op de juiste plaats zou vallen en ik de jurk ook zou kunnen dragen zonder riempje. Ter vervanging van een riempje heb ik 3 strookjes geknipt van de stof en deze gevlecht...

 

2 reacties:

  1. Mooi kleedje! Lijkt mij ook wat voor mij, alleen ben ik niet zo voor het fantasietje vooraan. Maar staat jou heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thnx! Bij mij gaf het fantasietje juist de doorslag ;) Maar'k denk dat het patroon redelijk eenvoudig aan te passen is naar zonder fantasietje...

    BeantwoordenVerwijderen