woensdag 21 december 2011

Onze tuin: "de afbraak" (deel 2)

Dinsdag voor het kerstverlof stond er ineens een container voor't huis. Bjorn had blijkbaar gebeld dat ze hem mochten brengen en dezelfde middag nog hadden ze hem al komen zetten. En zo wisten we meteen wat we heel't kerstverlof gingen doen (buiten de verplichtingen en de nodige ontspanning)... Bjorn had op't werk ook de drilboor gevraagd, zodat hij ook de funderingen van de serre nog kon afbreken en al het andere beton dat weg moest!



 Na een klein dagje werken, is de container al niet zo leeg meer. De garage is ondertussen opgeruimd (joepie, eindelijk kan ik terug door de garage en als't zou gaan vriezen, kan m'n auto binnen!) en het glas van de serre, dat we voorlopig in de hoek tussen de garage en het huis hadden gelegd is ook weg. Ook hebben we de eerste dag het laatste kotje dat weg moest, afgebroken.


Door het slechte weer hebben we die week (lees mijn kerstverlof) niet veel kunnen doen, op de laatste dag van mijn verlof hebben we nog de palen voor Luka zijn buitenren kunnen zetten, want dat moest ook gebeuren.
Ik dacht dat de container niet meer voller zou geraken voor het weekend, want ze voorspelden heel de week slecht weer, maar dat was buiten Bjorn gerekend. Dinsdags komt de poetsvrouw (ja, ja, wij hebben een poetsvrouw, wat een luxe! Maar als je met 2 voltijds gaat werken en niet graag poetst is dat geen overbodige luxe :)) Bjorn loopt niet graag in huis rond als de poetsvrouw er is en door de nachtmerries die hij had over de container was hij super gemotiveerd om de tuin opgeruimd te krijgen. En ook al heeft het heel de dag serieus gewaaid en geregend (op het weerbericht naar huis zeiden ze dat het stormde en het erger was dan voorspeld...), Bjorn heeft heel de dag hard gewerkt, zo hard zelfs dat de kruiwagen het begeven heeft. Buiten een paar betonpalen en rommel achter in de tuin, was bijna alles opgeruimd. 't Enige probleem is nu, dat de container al behoorlijk vol zit en we zeker niet alles weg krijgen in die 1ne container, want de funderingen van de serre, het betonnen kappelletje en nog een aantal betonplaten moeten uitgepikeurd worden... Dus hebben we maar beslist dat we nog een container zouden huren, maar deze keer enkel voor bouwpuin (die zijn goedkoper). Dus moest nu eerst en vooral al de andere "rommel" op deze container geraken...
veel lijkt er niet veranderd, maar de container zat toch vol... (ps. zoek de buurhond ;))

We zijn er dan vorige zaterdag nog eens goed ingevlogen en hebben de container eindelijk vol gekregen. Bijna alle "rommel" dat niet onder de categorie steenpuin valt, zit in de container... Bijna alle, want we weten zo al dat er nog een hoop andere rommel boven gaat komen als we verder werken, maar ja, dan zullen we het containerpark wel eens een bezoekje brengen zekers...


0 reacties:

Een reactie posten